csütörtök, március 03, 2011

Újfajta prezentációk

Éppen azon gondolkodtam, hogyan lehetne a blogomat összekötni a Facebook-al és a többi hellyel, hogy a bejegyzéseim mindenhol megjelenjenek. Hát, erre még nem jöttem rá, viszont van a Bloggernek egy olyan, új funkciója ami lehetővé teszi mindenki számára az egy klikkes megosztást. Az internet egyre inkább szeretnivaló számomra, az elmúlt években egyre inkább örömet okoz nekem; emberközelibbé válnak a programok, weboldalak, eszközök.

Döbbenettel nézegetem például az elmúlt egy hónapban a fejleményeket a prezentáció készítésben. Minden úgy kezdődött, hogy kaptam egy könyvet karácsonyra. Belelapozgattam, és rájöttem, hogy itt más alapelveket követnek, mást írnak, mint amit a mindennapokban követni szoktunk. Persze, én is azt tanultam az egyetemen, hogy ne tegyünk túl sok mindent egy slide-ra, de ehhez képest a cégek gyakorlatában a lehető legváltozatosabb és legelegánsabb módokat találjuk arra, hogy mégis rengeteg minden tegyünk egy slidera. Ez a könyv viszont nem ezt javasolja. (További infó: http://www.presentationzen.com/presentationzen/)

A következő meglepetés akkor ért, amikor belebotlottam néhánz nem MS Powerpoint prezentáció-készítő termékbe: 280 Slides, SlideRocket, prezi.com És legnagyobb meglepetésemre ezek az online, browserben futó, sok esetben ingyenes eszközökkel a szemnek gyönyörű, újszerű prezentációkat lehet készíteni! Különösen a prezi.com valami egészen más, mint a megszokott, de a másik kettő is jelentősen továbbviszi a prezentációkat a megszokottól.

Ami feltűnik:
  • Kevesebb tartalom a slideokon.
  • A szemnek kellemesebb, harmonikusabb színek.
  • Médiatartalom jobb beágyazása.
  • Az egyenes vonalak egyeduralmának a vége.
Nagyon kiváncsi vagyok, mikor és hogyan fognak ezek a dolgok az üzleti világba is beszivárogni. Mert érdekes dolog ez, hogy mit jelentene ez a változás?

Én egy jó nevű tanácsadó cégnél dolgozom, profi marketing csapatok dolgozzák ki azokat a template-eket, amiket haszálunk. Profi megjelenés jellemzi őket, és úgy látom, hogy kifejezetten jó arculata van a cégnek, ahol dolgozom. Tehát nincsen ezzel semmi baj, tényleg.

Az egyik kolléga néhány hete javaslatot tett egy "Roadmap" olyan formájú megfogalmazására, amiben nem csak egyenes vonalak szerepelnek. Az utat ábrázolta, itt vagyunk, ez az út, ide fogunk eljutni szemléletben. Szép lett, intuitívan érthető. Minden vezető azonnal és élből kérte, hogy ezt távolítsuk el, és cseréljük a megszokott ábrára.

Elgondolkodtató, hogy mit jelképeznek az új fajta PPT-k, és hogy ha beengedjük őket az üzleti világba, az milyen változással jár együtt. Több intuició és kreativitás? Nagyobb összpontosítás az egyénre? Több női energia? Nem tudom, de kiváncsi vagyok és úgy érzem van itt valami.

Jól esett egy kicsit írni :)

3 megjegyzés:

  1. Névtelen5:16 du.

    You have made some good points there. I looked on the net for more info about the issue and found
    most people will go along with your views on this site.

    My site; free stuff Wirral

    VálaszTörlés
  2. Névtelen5:21 du.

    We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

    my homepage: Care Home Insolvency

    VálaszTörlés
  3. Névtelen11:20 de.

    I like the helpful info you provide in your articles.
    I'll bookmark your blog and check again here frequently. I'm quite certain I'll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

    my web blog :: Car Insurance Calculator

    VálaszTörlés